Pesimist si optimist…

Ianuarie 12, 2010

Un pesimist si un optimist se arunca dintr-un avion. Pesimistul striga: ”Eu cad!”, optimistul i-o-ntoarce: ”Eu zbor!”

Astfel de bancuri se gasesc cu gramada pe net. Insa daca ar fi sa ne intrebam, ce e mai bine sa fim, optimistul sau pesimistul? Cei pesimisti vad totul in negru, ei stiu ca ce va urma va fi foarte grav si nu va fi de bine si nu cred vestea buna pana ce nu le-o demonstrezi cu ceva sau nu vad faptul cu ochii lor. Optimistii sunt cei care se simt bine tot timpul, fac haz de necaz, si dintr-o multime de oameni, ei sunt printre ultimii care-si dau seama cat de grava este o situatie. Insa ei vor avea o replica pe care ti-o vor da intotdeauna daca li te confensezi: ”Totul va fi bine!”.

Fiecare am fost la randul nostru optimisti sau pesimisti si ne vom afla in aceste ipostaze tot timpul. Insa sunt unii care aleg doar o varianta. Sa fii optimist ti-ar face viata mai frumoasa si mai luminoasa? Asta depinde de fiecare… Multi oameni aleg doar ”costumul” de optimist, insa numai ei stiu ce e in sufletul lor. Insa optimistii iti insenineaza orele petrecute cu ei (bine, nu si in cazul in care un optimist aterizeaza langa un pesimist; atunci se vor enerva automat unul pe altul) si incearca sa iti arate ce frumoasa e viata. Ei au cel mai bun umar pe care poti plange daca esti trist. Optimistii au obiceiul sa iti inece corabiile daca tu esti happy, insa nu intentionat, asa sunt ei…ce sa le faci. Totusi pesimistii sunt cei mai interesanti si mai misteriosi. Ei nu lasa nimic afara care ar putea sa le tradeze comportamentul sau alte calitati si defecte. Ca sa afli mai multe despre o persoana care s-a dovedit a fi pesimista, este o incercare destul de grea, deoarece trebuie sa fii sau sa le devii prieten bun!

Optimistii si pesimistii sunt doua tipuri de oameni. Sunt langa noi, in prietenii si in familia noastra, insa revin la aceste stari (optimism/pesimism) in anumite circumstante. Desi viata, care este destul de grea in zilele noastre pentru unii oameni, ne poate face sa avem intr-un final un caracter care le-ar putea umbri starea de spirit altora sau pur si simplu ar imbunatati-o, noi suntem stapani pe corpul si sentimentele noastre si nimeni nu ne poate controla. Asa ca, hai sa ne bucuram din plin de viata caci nu stim ce ne rezerva ziua de maine!

See ya! A.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Pesimist si optimist…”

 1. laura mansonik said

  duh,normal ca optimist:D

 2. ~ ... Nina ... ~ said

  .. Ar trebui sa postezi si ‘Definition of Friendship’ kre ne-a dat-o diriga de facut .. :* .. Btw .. Eu am trecut prin faza ‘De la pesimism la optimism’ si inclin sa cred k fiecare isi are rostul lui daca stii knd trebuie ‘aplicat’. :).. Keep up the good work :*

 3. Georgeta said

  Cred ca este bine sa vedem latura buna a vietii si a viitorului! Trebuie sa gandim pozitiv pentru noi insine si pentru cei de langa noi! Pot fi clipe cand intunericul incearca sa-si faca loc dar.. nu lasa lumina sa se stinga niciodata!

 4. Omu' Rau said

  Optimismul si pesimismul sunt limitate de realism. Nu poti sa spargi o bariera doar cu niste simple clasificari, ai nevoie de mult mai mult, dar daca oamenii vor sa traiasca-n niste iluzii, ramane la latitudinea lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: