Toate trec…amintirile raman; timpul nu iarta, doar vindeca!

mai 23, 2010

O  persoana draga mie, a suferit mult din cauza presupusilor prieteni si a rudelor. A fost tradata, umilita, mintita si barfita! A ajuns sa nu mai aiba incredere in nimeni si a facut ceea ce a crezut ca trebuie…si-a luat ”pastila” de nesimtire in fiecare zi, ca sa citez pe altcineva. Insa asta a fost acum multi ani. Ce stiu eu, sunt doar amintiri; persoanele care au facut-o sa sufere pe persoana despre care va vorbesc, nu au fost uitate, dar nici iertate. Si asta pentru ca numai tu poti sa ierti pe cineva, asta daca te lasa inima si consideri ca merita sa ierti! Pot trece ani de cand un prieten sau o ruda te-a ranit atat de mult incat s-o stergi complet din minte si sa uiti de ea…dar nu inseamna ca, pe parcursul timpului, uitarea va deveni echivalenta cu iertarea. Timpul te face sa te calmezi, sa iti vezi de viata si sa mergi inainte. Vointa din tine te face sa vrei sa treci peste un lucru, sa rezisti si sa o iei de la inceput. Constiinta insa, nu poate decat sa decida daca un lucru merita o a doua sansa. Sunt sigur ca multe persoane sunt sau au fost in situatia de mai sus. Ce vor face ele in acest caz, depinde de ele.

Cand privim uneori inapoi, ne dorim sa ne intoarcem din nou in timp, cu mintea pe care o avem acum, pentru a putea schimba ceva, pentru ca acum stim ce ar trebui sa facem. Poate il putem face pe celalalt sa renunte…sau poate ca vom invata sa lasam de la noi, poate ne vom lua intreaga viata de la capat! Nu se poate, din pacate. Ce a fost facut, ramane facut! Daca vrem sa indreptam ceva, punem mana pe telefon sau facem o vizita, tragem aer in piept, ne cerem iertare sau iertam, dam uitarii un fapt, pentru care a fost distrusa o prietenie sau o relatie de rudenie si o luam de la inceput!

Articol dedicat fostei mele colege care mi-a dat si ideea, Adriana ( insa nu ea este persoana despre care vorbesc in articol…ideea insa, a fost buna). Multumesc prietenilor ca ma sustin si ca nu ma pun in situatia de mai sus…se stiu ei. 🙂

Reclame

3 răspunsuri to “Toate trec…amintirile raman; timpul nu iarta, doar vindeca!”

 1. Robert said

  Minunat articol. Ai un suflet mare, baiete! 🙂

 2. Dany22torje said

  Emotionant articol ..
  Nu eşti bun când ierţi, ci când nu uiţi
  Nu eşti slab când pierzi, ci când nu lupţi

 3. Ninu said

  Bravo. Frumos spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: