Others and others…but, what about you?

mai 7, 2011

Oare cum vine asta? Adică, nu ne cunoaștem noi cel mai bine, nu ar trebui să ne știm aproape toate defectele și calitățile și să putem evolua? Bănuiesc că toți ne-am aflat sau ne vom afla în postura în care suntem cel mai bun ascultător, înțelegem, rumegăm și apoi rezolvăm soluția pentru a ajuta pe cineva drag. Toate simple și frumoase! Ce facem, însă, când ne lovim cu capul de pragul de sus și trebuie să ieșim dintr-un răhățel pentru a ne ajuta pe noi, pentru a ne fi bine nouă? De ce ne blocăm, de ce ne e greu, de ce – când reușim într-un final să ieșim pe cont propriu din buclucul respectiv -, ne dăm seama ce de rahat e să treci singur prin toate?  Nu spun că situația se aplică pentru toată lumea. Dimpotrivă, sunt mulți care se descurcă mult mai bine când nu au pe nimeni în cale, când nu e nimeni să se bage peste ei! Orice mână întinsă, e mai degrabă o piedică, fie ea bine sau rău intenționată.

Ne-am obișnuit să dăm sfaturi în dragoste, în viață, să putem privi o problemă din ansamblu fără prea mult efort, să spunem lucruri de care și noi rămânem uimiți și, când vine timpul ca noi să tragem ponoasele sau să facem cunoștiință cu un șut al vieții, nici vorbă să ne descurcăm în a aplica ceea ce exact noi foloseam pentru a îi ajuta pe alții! Și, uite că atunci, ne dăm seama că nu le putem face pe toate; ne dăm seama că nu suntem Dumnezeu și că, avem și noi nevoie de o repriză în care suntem noi cei ajutați. Ne dăm seama că avem nevoie de familie și de prieteni și că lumea nu e făcuta pentru ca tu numai să dai, ci să și primești în schimb, chiar daca nu ceri.  Unii mi-ar întoarce-o: ”Ah, da? Și ia zi, daca nu avem pe nimeni?”. Păi, hai să gândim practic: tu ești cel care se afundă în singurătate sau ei sunt cei care te ignoră? Adică, un zâmbet, o vorbă bună, o persoană care să te asculte, găsești oriunde; trebuie doar să știi unde să cauți!

Take care,

A.

Reclame

3 răspunsuri to “Others and others…but, what about you?”

 1. Mansonik said

  total de acord

  • geo. said

   Foarte adevărat. Dar vezi tu,suntem mult prea puţini ăştia care vrem să schimbăm ceva,când e evident că tot aşa va rămâne. Suntem 2,3 la un milion de oameni. Nu prea ne ajută. Aş vrea ca mesajul transmis de tine aici să fie auzit de oamenii care sunt ca noi şi care nu pot să se mişte împotriva oilor fara ajutor. Foarte misto postul,bravos!

   • Adrian said

    Multam. Faza e ca, acum, partea grea e sa ii gasim pe cei care gandesc ca aici si care nu gasesc taria de a misca un deget.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: