Here’s the truth about the truth: it hurts. So….we lie.

Iulie 10, 2011

Se spune că adevărul te va elibera, că, odată ce ai dat cărțile pe masă, când ai dat tot ce puteai din tine, problemele își vor găsi rezolvarea de la sine. Să împarți sentimente, să fii sincer – unele dintre cele mai grele lucruri din viață; totuși, sunt multe lucruri mai grele și pe care le ducem la bun sfârșit dar, când vine vorba să ne descărcăm, ne blocăm. Există o barieră care face imposibilă puterea de a recunoaște. Ca să fim sinceri cu alții, trebuie mai întâi să fim sinceri cu noi. Totuși, în momente din acestea, avem două opțiuni: recunoaștem, facem efortul de a scoate la iveală ce simțim, suportăm consecințele, reacțiile și apoi luptăm, ne străduim să îndreptăm răul făcut, să vindecăm rănile; am mai putea să omitem, să mințim și, să trecem mai departe cu riscul de a fi puși într-o situație penibilă și mult mai gravă mai târziu. Se spune că ceea ce nu știi nu te rănește. Fiecare are principiile lui. Unii sunt de partea adevărului, alții aleg calea mai ușoară și omit lucruri pentru a evita momente intime, ridicole, cum le numesc alții. Adevărul doare, mințim ca să ne ferim de durere, mințim de frică, mințim pentru că pur și simplu nu suntem pregătiți pentru adevăr. Cu toate acestea, vine și momentul în care trebuie să dăm piept cu realitatea. Nimic nu e ușor însă, totul are o portiță de scăpare, o cheie care dă de capăt problemelor, care deschide niște uși atunci când altele s-au închis. Putem să fim sinceri, putem să mințim. Trebuie să avem tupeul necesar ca să ne eliberăm de toate sentimentele care ne apasă, ca să ridicăm toate barierele care ne țin pe loc.

De multe ori, ezităm și preferăm să mințim atunci când e vorba de cei dragi. Este foarte ușor să spunem ca ținem la cineva, că îl iubim, atunci când acel cineva, nu se află prin preajmă însă, când suntem de față cu ei, nu mai e chiar așa de ușor, mai ales când există unele conflicte.

Ce e de făcut atunci? Oare, cum poate cineva să spună adevărul gol-goluț, fără să îi fie frică de consecințe, de cum îl va privi lumea….fără să îi pese? Se pare că depinde de fiecare pentru că, nimic nu e valabil pentru toată lumea.

Încă ceva; momentele de adevăr și minciună despre care vorbesc eu nu implică și situațiile mai grave. Acolo, bănuiesc că toți știu ce e bine de făcut și ce nu.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Here’s the truth about the truth: it hurts. So….we lie.”

 1. L said

  „everybody lies” spunea house. si e corect. oricat ne-am propune noi sa fim sinceri cu ceilalti si, mult mai important, cu noi insine, oricat ne-am dori sa traim in adevar… everybody lies.

 2. eu said

  adevarul te elibereaza este foarte corect. atata timp cat ai curajul sa iti asumi adevarul. adevarul ti-l poti asuma daca este adevarul adevarat. in prealabil trebuie sa te raportezi la adevar. acum apare o intrebare simpla: care este adevarul tau ? sau la ce adevar te raportezi tu ?

  • Adrian said

   In general, eu cred ca, pentru a fi in masura sa recunoastem fapte, trebuie mai intai sa ne recunoastem pe noi, sa fim sinceri cu noi. Pentru ca un adevar sa fie…adevarat, persoana care-l spune, trebuie sa fie in stare sa aiba un anumit grad de sinceritate cu ea insasi. Exista adevarul fata de altii si fata de tine; amandoua, depind de situatie si de gravitatea ei. Am incercat sa le cuprind pe toate cat mai explicit – si sper ca mi-a reusit. 🙂

   • eu said

    eu vad lucrurile asa: adevarul este numai unul, dreptatea este diferita!acum depinde ce inseamna pentru tine credinta!deocamdata nu stiu daca exista om care s-a biruit pe sine. sa te cunosti pe tine este foarte, foarte greu. nu trebuie sa cautam adevarul trupesc pentru ca este unul fals datator de suferinta si patimi. adevarul sufletului este cel care ramane. ” pentru oameni nu conteaza ce le-ai facut ci cum i-ai facut sa se simta „. nu adevarul trupului il ranesti ci cel al sufletului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: